Aftonbladets Åsa Lindeborg dissar kvinnorna!

Åsa Lindeborg, Aftonbladets Kulturchef ondgör sig över att Finansminister Anders Borg hotar med att lagstadga om kvinnors styrelseposter i svenska börsbolag. Hon kritiserar Borg för att hota med att föra in en lag som endast gynnar ”hans egna klassystrar: höga kvinnor i näringslivet” skriver Åsa Lindeborg. Läs hennes bittra krönika här:

http://www.aftonbladet.se/kultur/kronikorer/linderborg/article17011494.ab

Lite annorlunda tänkt, med tanke på Åsas tidigare intresse av hur kvinnor skulle användas. Nämligen som hjälpreda på Aftonbladets Kulturs fester. Så här skriver hon i ett mail: ”Nu har du en chans att få vara med! Vi behöver nämligen hjälp: plocka tallrikar, blanda grogg, korka upp vin, kasta sopor”, skriver hon i mejlet. Hon berättar dessutom för Dagens Media att hon brukar anlita barn till Aftonbladets medarbetare för att blanda grogg med mera.

Baccus noterar och undrar om det är i linje med Aftonbladets regler att låta barn blanda grogg på tidningens fester. Och kanske också i linje med den svenska lagstiftningen. Men det bryr sig väl inte Aftonbladets lilla Åsa om, noterar Baccus´ blog.

http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/article3613604.ece

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: