Stefan Löfvens ”skröpliga politiska meritlista” ställs mot statsmannen Fredrik Reinfeldt i nästa års val!

Om lite drygt ett år är det val. Den sittande regeringen går till val med 8 års erfarenhet bakom sig. Många skulle säga att det inte räcker, Socialdemokraterna har ju haft makten längre. Men regeringsmakt är inte partibunden på samma sätt som vid tidigare val. I dag är den personliga erfarenheten av större vikt i en regering . Icke minst om man ser på den värld som omsluter oss. Med ökat terrorhot. Med ökad ekonomisk oro.

Alliansen går till val nästa år med fyra partier som hållit ihop regeringsmakten i åtta år. Man går till val med en stark ekonomi. Och med en tro på framtiden. De fyra partiledarna i Alliansen är vana vid samarbetet i regeringen. Mot Alliansen står tre vänsterpartier.

Socialdemokraterna som säger att man vill gå till val på egna meriter. Partledningens personliga erfarenhet brister på många punkter. Partiledaren är inte medlem i Riksdagen och har inte heller statsrådserfarenhet.  Så här skriver K-G Bergström , politisk kommentator i Expressen om Stefan Löfven : ”Men hans skröpliga politiska meritlista – aldrig riksdagsledamot, aldrig statsråd – blir förstås extra påtaglig”. Detta i jämförelse med Fredrik Reinfeldt och i samband med en kommentar  till president Obamas besök i Sverige, i början av nästa månad.

De partier som Stefan Löfven tror kommer att hjälpa honom att ta regeringsmakten, Vänstrens Sjöstedt och Miljöpartiets Fridolin saknar också statsrådserfarenhet.

Baccus´ Blog, noterar.

Annonser

Ett svar to “Stefan Löfvens ”skröpliga politiska meritlista” ställs mot statsmannen Fredrik Reinfeldt i nästa års val!”

  1. Krister Says:

    Reinfeldt kommer inte att vara statsministerkandidat 2014. Han meddelar det nu i sep 2013. Sen vill jag dock inte heller ha Löfven 2014 för en svetsare är ingen merit till den posten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: