Stefan Löfven får en örfil av Mona Sahlin!

Mona Sahlin går till kraftigt angrepp mot Stefan Löfvens bristande intresse för kvinnors jämställdhet.

2007 diskuterade man inom Socialdemokratin och LO ett nytt förslag: Jämställdhetspotter som skulle minska löneklyftan mellan könen.

Men då Stefan Löfven som ordförande i IF Metall gick emot förslaget dog det ut. Fackförbundet Kommunal lämnades ensamt att ta upp kampen för kvinnorna.

”Jag tycker att det var grovt fel, olyckligt och politiskt dumt av IF Metall och de andra förbunden. De befäste bilden av att männen alltid tänker på sig och Kommunal får kämpa på själva” säger Mona Sahlin i en intervju i SvD. Intervjun gjordes för en bok som ska berätta om Stefan Löfvens väg till partiordförandeskapet för Socialdemokraterna.

Boken heter ”Humlan som flyger”. Humlan själv, Stefan Löfven går till skarp attack mot Sahlin: ”Partiet har inget med det att göra, inte ett jävla dugg.

Men där har Stefan Löfven fel. Han är partiordförande i Socialdemokraterna. Den inställning han hade då har han troligen fortfarande. Framför allt med tanke på att hans kommentar ”Jag är feminist” kommer från hans kurs i just feminism som han tvingades gå igenom efter valet till partiordförande.

Baccus´ blog befarar att de kvinnor som röstar på Stefan Löfven och Socialdemokraterna 2014 kommer att bli grymt besvikna.

Baccus´ blog noterar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: