Jonas Sjöstedt sätter press på Stefan Löfven!

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt har hållit sitt sommartal. Det man mest kommer ihåg från talet var att han satte ner foten ordentligt mot Löfven och Fridolin.

Vi kommer aldrig att sätta oss i en regering som fortsätter dagens privatiseringspolitik”, slog vänsterledaren fast. Med kraft, naturligtvis.

På samma sätt som han alltid gjort. Och som alla andra ledare för det här partiet har gjort, oavsett om partiet hetat Sveriges Socialdemokratiska Vänsterparti, Sveriges Kommunistiska Parti, Vänsterpartiet Kommunisterna eller Vänsterpartiet.

Problemet för Sjöstedt är att Stefan Löfven, som vanligt inte har kommit med ett klart besked i den frågan.

Stefan Löfven har heller inte kommit med besked om han vill ha med Sjöstedt i en eventuell socialistisk regering efter valet 2014. Men en sak är klar, om Sjöstedt står fast vid sitt krav kommer han att stå utanför den eventuella socialistiska regeringen. Därför att Löfven vet innerst inne att, tar han med Sjöstedts parti i en eventuell socialistisk regering får han problem. Inte bara före valet utan också efter valet vid en vinst.

Och han har redan problem med Fridolin som, redan ett år innan valet ställt till med en spricka mellan MP och S i den rödgröna oppositionen. Frågan är om Stefan Löfven vill ha fler sprickor.

Baccus´ blog noterar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: