Magdalena Andersson kritiserar Anders Borg, men lånar miljarder till egen Löfte(S)politik!

Frågan som många ställer sig är hur Magdalena Andersson ska kunna behålla någon trovärdighet när man lyssnar på hennes argumentation.

”Anders Borg lånar till skattesänkningar”, säger hon med bister min vid partiets pressträffar. När en vaken politisk journalist ställde frågan hur hon skulle finansiera  alla löften. ”Jag lånar”, sa Magdalena med en lätt rodnad på kinden. ”Men inte så mycket som Anders Borg”, tillade hon snabbt, med ett nervöst leende.

Socialdemokraterna är vana att låna, så det är inte konstigt. 2005, när Göran Persson satt i Rosenbad var det högkonjunktur. Trots att han kunde laborera med världens högsta skatter var han inte sämre än attt han kunde låna.

2005, i december, under brinnande högkonjunktur var statsskulden 1315,8 miljarder. I december 2012, under brinnande lågkunjunktur var statsskulden 1152,7 miljarder.

Drygt 163 miljarder lägre statsskuld. Med lägre skatt för invånarna och med högre skatteintäkter än 2005.

Undrar om någon, som röstar om ett år ställer frågan hur mycket ska vi förlora ekonomiskt på en Socialdemokratisk politik.

Efter att Socialdemokraterna förorsakade 90-talskrisen, som förstörde så mycket för så många undrar Baccus´ blog; Är det dags igen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: