Socialdemokraternas ekonomiska politik. Inte deras bästa gren!

I mitten av 80-talet släppte Kjell-Olof Feldt, finansminister i dåvarande Palme-ministären loss bankerna. Feldt avreglerade kreditmarknaden.

Och bankerna startade en lånekarusell som drev Sverige framför sig och som utmynnade i det som vi i dagligt tal kallar för 90-talskrisen.

Nu börjar samma Socialdemokratiska parti att genom Magdalena Andersson, partiets ekonomisk politiska talesperson genomföra en ny lånekarusell. Den här gången initierad av partiet. Och påhejad av den förre fackordföranden och nuvarande partiordföranden Stefan Löfven.

Ni kommer väl ihåg Löfven som tillsammans med Mona Sahlin ville att svenska skattebetalare skulle sätta in 5 miljarder i det konkursmässiga Saab. Något som skulle inneburit att pengarna direkt skulle slussats vidare till Detroit och bildirektörerna där.

För vad Löfven inte förstod var att Saab inte var ett svenskt aktiebolag, utan en ”avdelning” till General Motors i Detroit. Och GM, som också var illa ute var i stort behov av pengar.

Med den bakgrundsinformationen blir Baccus´blog lite fundersam över möjligheterna att Löfven, tillsammans med Andersson eventuellt kommer att ha nycklarna till den svenska skattkistan om mindre än ett år.

Baccus´ blog noterar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: