Löfvens första regeringsbeslut! Drabbar ungdomar och kvinnor!

Löfven har tagit klivet in i Rosenbad. När det är 11 månader kvar till valet börjar det Löfvenska kabinettet att arbeta. Att svenska folket ännu inte gått till valurnorna bekymrar inte Socialdemokraterna.

11 månader innan valet börjar Löfven regera. I Azerbajdzjan hade man val för en tid sedan, där presenterades valresultatet dagen innan valet. I Sverige presenterar Löfven valresultatet 11 månader före valdagen.

Löfven kommer att höja skatten för merparten av svenska skattebetalare. Sjöstedt och Fridolin, hans nya ministrar i sin blivande regering jublar.

Baccus´blog undrar om Sjöstedt, inspirerad av Löfven redan idag börjar planera nedläggningen av privatägd vård och omsorg. Och Fridolin börjat gotta sig åt kilometerskatten för lastbilstransporter.   

Löfven aviserar idag att han kommer att höja skatten för de som tjänar mest, alltså de som tjänar så pass mycket att de betalar statlig skatt.

Statlig skatt betalar man om man har en inkomst på 36 158 kr i månaden eller mer. Det gör de flesta av Löfvens gamla fackförbundsmedlemmar i IF Metall.

De som inte behöver betala höjd skatt är de som tillhör restaurangfacket, och inte tjänar mer än 36 158 kr i månaden. I restaurangbranschen jobbar idag en hel del ungdomar som fått sitt första jobb efter sänkningen av restaurangmomsen. Den ska höjas enligt Löfven, vilket förmodligen innebär att inga nyanställningar inom restaurangsektorn av ungdomar kommer att ske efter Löfvens inflyttning i Rosenbad. Däremot kommer många förmodligen att mista sina jobb.

För övriga ungdomar som är arbetslösa kommer Löfven att höja arbetsgivaravgiften, vilket innebär att yngres möjligheter att erhålla jobb kommer att minska.

Socialdemokraterna vill också ta bort RUT-avdraget. RUT-avdraget startades upp för att kvinnor i en dittills svart arbetsmarknad skulle kunna jobba i företag med kollektivavtal och med avtalsenliga löner. Med Löfvens politik skulle 1000-tals kvinnor slängas ut i arbetslöshet.

baccus´ blog noterar

http://www.expressen.se/gt/har-ar-lofvens-forsta-regeringsbeslut/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: