4000 unga i restaurangbranschen får sparken när Löfven vinner valet!

”Rakt På” heter ett intervjuprogram i SVT. Det är Mats Knutsson som intervjuar politiker – den här gången Stefan Löfven.

Av många frågor och svar fastnade Baccus för en fråga i slutet av programmet. Mats Knutsson kom in på frågan om krogmomsen. Dvs den sänkning från 25% moms till 12%, som Alliansen har drivit igenom.

Oppositionen har varit kritisk till reformen som man anser inte skulle ge flera jobb utan mest ge mer vinst till krögarna. Nu visar en rapport från Konjunkturinstitutet, grundat på siffror från SCB att antalet arbetade timmar, omräknad i årsarbetskraft har ökat med 4000. Dessutom har priserna minskat med ca 4%.

När Mats Knutsson frågade Löfven om detta fick han till svar att siffrorna inte stämde. Vad Löfven grundade detta på fick vi inget svar på. Baccus tror att dock Löfven tyckte att siffrorna inte stämde därför att de inte stämde med Löfvens politiska agenda.

När Mats Knutsson frågade om Löfven skulle ”återställa” momsen till 25% svarade Löfven klart ”Ja”. Mats Knutsson frågade då om de 4000, mestadels unga som fått sitt första arbete i restaurangbranschen skulle tvingas att sluta svarade Löfven ”ja” även på den frågan.

Baccus´ blog noterar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: