Stefan Löfven S(D), vann skattestriden! Men inte slutstriden!

Stefan Löfven lyckades, efter att ha samarbetat med främlingsfientliga Sverigedemokraterna i Riksdagen hindra Alliansen att höja brytpunkten för statlig skatt.

Efter att vid förhandlingar med Sverigedemokraterna gett efter för flera av SD:s krav vann alltså Stefan Löfven sin seger i Riksdagen idag. Frågan som Baccus´ blog ställer sig är om Stefan Löfven tycker det är värt detta. Efter att Expressen idag presenterat vad Löfvens nya samarbetspartner tycker och skriver på nätet.

Å andra sidan tror Baccus inte Löfven bryr sig, detta med tanke på att om det var någon som stod i första ledet utanför skolan i Vaxholm för några år sedan och skrek ”Go Home” till sina lettiska kamrater, så var det ju Löfven och hans kamrater och ombudsmän fråm Metall och Byggnads. 

Men har Löfven vunnit något på detta samarbete. Inte bland väljarna. Argumentet som Löfven har haft är att Alliansen lånar till skattesänkningar, samtidigt som Löfven själv lånar till sin skuggbudget. Och samtidigt behåller Löfven även alla jobbskatteavdrag – också det femte och sista. Logiken är inte helt glasklar.

Baccus´ blog noterar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: