Rödgröna vallöften!

Om några dagar är det nytt år, 2014. Och valår.

I september står striden mellan arbetslinjen och bidragslinjen. Och just nu ser bidragslinjen gå segrande ur den kampen.

Vad kan vi vänta oss av den nya rödgröna regeringen. Den kommer alltså att bestå av Socialdemokrater, Miljöpartister och Vänsterpartister.

Löfven har visserligen försökt att mörka sitt intresse för Vänstern i sin blivande regering. Men där har LO satt ner foten, som man för övrigt gjorde redan på Sahlins tid. Vänstern ska med, därför att många LO-medlemmar och ombudsmän är sedan gammalt förtjusta i den kommunistiska ideologin.

Vilka vallöften har man då släppt från de rödgröna partikanslierna.

Miljöpartiet vill som vanligt höja skatten för transporter. Bensinskatten ska naturligtvis höjas, likaså har man aviserat en extra kilometerskatt på lastbilstransporter. Det senare är något som fått bland annat det norrländska näringslivet att reagera. Med kilometerskatten kommer de norrländska åkerierna att tvingas att betala miljoner till staten i extra kilometerskatt, vilket kraftigt kommer att försämra lönsamheten och i många fall leda till nedläggelse av verksamheter.

Med dyrare lastbilstransporter kommer bland annat matpriserna att höjas, även för de miljöpartistiska småbarnsfamiljerna i Stockholms innerstad. 

Vänstern vill förbjuda alla vinstdrivande företag inom välfärdsområdet. Detta skulle innebära nedläggning av vårdcentraler och skolor. Vårdcentralerna och skolorna skulle då tas över av kommunerna, vilket ingen – inte ens kommunerna själva anser vara realistiskt.

För innevånarna gäller det att hålla sig friska vid vänsterns valvinst.

Socialdemokraterna vill till exempel höja den av Alliansen sänkta restaurangmomsen. De hittills ca drygt 5000 ungdomar som just fått sitt första jobb kommer Löfven med det beslutet att slänga ut i arbetslöshet. Istället för ett jobb i näringslivet kommer de att placeras i olika aktiviteter.

Han kommer dessutom att höja den av regeringen sänkta arbetsgivaravgiften för unga, vilket kommer att göra det dyrare att anställa unga, vilket enligt Löfven kommer att minska arbetslösheten bland unga(?).

Dessutom kommer han att ta bort det av socialdemokrater så förhatliga RUT-avdraget. Det är ett avdrag som hjälp många kvinnor in i ett arbete med avtalsenliga löner, semester- och pensionsersättningar. Socialdemokraterna fientlighet mot kvinnors rätt till egen försörjning fortsätter.

Arbetskraftsinvandring är ett rött skynke för Löfven. Vid rödgrön valvinst ska gränserna stängas för utländsk arbetskraft, den socialistiska protektionismen har fått ett uppfräschat ansikte i Löfven, påhejad av LO.

Löfven har varit osäker i sitt förhållningssätt mot Sverigedemokraterna.  Reinfeldt har däremot tydligt sagt vid flera tillfällen att man från Alliansens sida kommer att isolera SD från varje möjlighet till inflytande vid borgerlig valvinst.

Löfven har inte varit lika tydlig.

Löfven visade istället hur han ser på ett samarbete med det främlingsfientliga Sverigedemokraterna då han bjöd in dem till förhandling i samband med debatten kring brytpunkten kring statlig skatt. Löfven ändrade sitt förslag enligt krav från SD, så det skulle passa in i SD:s politik. Löfven har alltså klart uttalat sitt stöd för ett Socialdemokratiskt samarbete med det rasistiska och främlingsfientliga Sverigedemokraterna.

Vid rödgrön valvinst kommer det att blåsa snålt kring unga, kvinnor och invandrare.

Baccus´ blog noterar

Ett svar to “Rödgröna vallöften!”

  1. Riksdagsval 2014 Sverige | Det är dags nu! Says:

    […] bloggar/hemsidor om partiernas politik 2014 https://baccusblogg.wordpress.com/2013/12/29/rodgrona-valloften/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: