Rödgröna förslag har redan inneburit 9000 färre anställda!

Nu rapporterar Vårdföretagarna att 2013 har vårdföretagen minskat nyanställningarna med ca 9000 personer. På grund av det osäkra läget efter valet och framförallt på grund av den osäkerhet om framtiden som Socialdemokrater och Vänsterpartiet har skapat.

Enligt en SCB-undersökning som gjorts och redovisats i TV4 och kommenterats i Expressen. Läs Expressens kommentar här:  http://www.expressen.se/ledare/sjalvmal-i-vinstfragan/

Baccus´ blog noterar att med den rödgröna regeringen har Sverige redan skickat ut  9000 inom vårdsektorn och 5000 ungdomar i restaurangbranschen i arbetslöshet.

Och detta redan innan valrörelsen har satt igång på riktigt. Bevare oss för rödgröna vallöften när den är i full gång.

Uppdaterat: Och redan har naturligtvis Socialdemokraternas lilla spjuver Karin Pettersson hunnit ut med en drapa om detta. Tyvärr så har hon som vanligt inte en aning om vad det handlar om. Hon slår ner på debatten när hela problemet är att Socialdemokraterna och Vänstern skapar osäkerhet inför framtiden. Läs hennes lustiga inlägg här:

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article18128712.ab

Annonser

2 svar to “Rödgröna förslag har redan inneburit 9000 färre anställda!”

  1. Sven Tycker Says:

    Och dessa 9.000 anställda i privata vårdföretag skulle alltså ha utfört ett helt nytt vårdarbete som inte annars hade blivit utfört?Eller skulle dom betalts av oss skattebetalare för att inte utföra något nytt arbete? Eller är det kanske möjligt så att dessa 9.000 nu istället är anställda inom offentlig vård, alternativt har fått behålla sitt arbete inom offentlig vård? För om det var helt nya arbetsuppgifter var det dyra pengar eftersom det är vi skattebetalare som finansierar det hela, oberoende av om det sker inom privata företag eller gemensamt ägda företag. Snarare är det så att det är färre anställda i de privata alternativen. Någonstans måste man spara in till vinsten.

  2. [Ö÷Ò³] Says:

    [Ö÷Ò³]

    Rödgröna förslag har redan inneburit 9000 färre anställda! | Baccus´ blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: