Tomas Rudin – ett offer?

Baccus´ blog tänkte först inte kommentera den tragiska historien om den Socialdemokratiske toppolitikern Tomas Rudin. Men nu börjar Aftonbladet – om sanningen ska fram börja arbetet med att dölja allt.

Sanna Lundell, en av krönikörerna i tabloiden skriver en krönika om det tragiska i alkoholism som sjukdom. Och att Rudin är veckans modigaste.

Först trodde Baccus´att det Sanna Lundell menade var att han trodde han skulle komma undan vaktens vaksamma ögon genom att huka sig ner bakom en hylla, när han gömde flaskan inuti rocken. Men det Sanna Lundell menade var att han erkände sin alkoholism vid de radio- och TV-intervjuer som följde på incidenten. Det var det som var modigt.

Frågan som man kan ställa till Sanna Lundell är; Vad skulle han annars ha sagt?

Baccus´ blog tycker däremot att om Tomas Rudin hade erkänt sin alkoholism för sig själv redan när han fick frågor från sina ”arbetskamrater” hade det varit verkligt modigt.

Men det finns andra infallsvinklar på historien.

Britta Svensson i Expressen håller inte med Sanna Lundell om offervinklingen. Hon menar att med en inkomst på över 90.000 kr i månaden av skattebetalarnas pengar borde Rudin ha haft en helt annan inställning till sin situation. Och sin alkoholism. Och sin politiska roll i Stockholm.

Och som vanligt kommer Dagens Nyheter med den, inte så överraskande nyheten om en Socialdemokratisk politiker, att han har räkningar som gått till kronofogden för indrivning. En till Toblerone-politiker tycker DN.

Men som sagt, Baccus´ blog kommer inte att skriva om denna tragiska historia.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sannalundell/article18313735.ab

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-vi-valjare-ar-inte-dumma/

http://www.dn.se/sthlm/betalningsanmarkningar-trots-miljoninkomst/

Ett svar to “Tomas Rudin – ett offer?”

  1. anne skaner Says:

    när det gäller missbruk har nog pengarnas mängd ingen betydelse. rent generellt så finns det rikare personer än nämnda riksdagsman som skapat skulder genom missbruk – den tom blivit uteliggare. ska man diskutera bör man kanske hålla en tråd missbruk som beroendesjukdom – konsekvenser alt som i det här fallet personförföljse. Vi har flera politiker som är och har varit i denna sits. Även sk kändisar som tjänar miljoner, en amerikansk skådespelerska med miljoninkomste åkte dit för snatteri åtskilliga gånger t.ex. Man kanske snarare skall diskutera företeelser än enskilda personer då det ofta ligger samma problematik i botten hos samtliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: