Varför hackar journalisterna på kvinnliga politiker?

Baccus´ blog har vid flera tillfällen lagt märke till den lite hånfulla och nedlåtande tonen från journalistkåren när man ska intervjua en kvinnlig politiker. Alla utom några få undantag – Schyman är ett exempel. Hon vågar man sig inte riktigt på, för feminist ska man vara, så journalist man är. Eller Romson, för miljöanpassad ska man ju också vara, så journalist man är.

Nu hackar man på Annie Lööf, därför att hon har ställt upp i en intervju i Svensk Damtidning. Med bild och uppklädd i något snyggt. Baccus´ blog har inte sett det hela då Svensk Damtidning inte direkt tillhör de vardagliga publikationerna hos Baccus.

Det som är konstigt är att man inte har hackat ner på den rödgröna oppositionens tre kvinnliga politiker som Svensk Damtidning  gjort likadana reportage med.

Har det att göra med att Annie Lööf tillhör pressens, SR:s och SVT:s godkända villebråd och hackkyckling i årets valrörelse. Och att Annie Lööf är ung, smart, vaken och centerpartist.

Eller är det så att Knutsson, Silberstein, Ramberg och Åsa Lindeborg (Aftonbladets eget lilla yrväder till gammelkommunist), inte är tillräckligt begåvade politiska journalister. Och inte rår på Lööf.

Baccus´ blog noterar, förundrat. Och ler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: