Löfven svajar återigen i regeringsfrågan!

När Stefan Löfven och Gustav Fridolin i förra veckan deklarerade att det skulle bli extra val i vår. Då var saken klar.

De båda skulle gå hand i hand till valurnan. Man skulle ha den nyligen nedröstade rödgröna budgeten som valplattform och man skulle gå fram som ett rödgrönt regeringsalternativ.

Sedan kom några opinionsundersökningar. Det visade sig att det där med Miljöpartiet i regeringen var inte, visade det sig särskilt populärt bland väljarna. Inte ens Socialdemokraterna var särskilt populära enligt väljarna. Men Alliansen repade sig kraftigt och blev en vecka efter det utlysta extravalet det största regeringsalternativet.

Och nu steg nervositeten på det Socialdemokratiska högkvarteret på Sveavägen 68. Och inte bara där utan även hos (S)tyrelseordförande, Hos LO:s ordförande Thorvaldsson började svettdropparna tränga fram i pannan på pampen.

Ett klart besked kom från Thorvaldsson till Löfven. En klar order från chefen: Kasta ut Miljöpartiet och gå fram ensam mot valurnan.  

Och Löfven fick svälja stoltheten, ställa sig upp och med darr i rösten säga att det har jag aldrig sagt. ”Självklart ska vi gå fram som ett Socialdemokratiskt parti”. Där, just där fick Fridolin och Romson sparken ur Rosenbad.

Men de behöver inte vara oroliga. Om Löfven behöver dom för att kunna flytta in i Rosenbad igen får de komma in i stugvärmen. Men inte Sjöstedt, han får stå kvar i tamburen, men är välkommen att rösta på Löfvens förslag och komma med egna, naturligtvis.

Baccus´  blog noterar att debaclet från Löfvens 70 dagars regering fortsätter. Regeringsduglighet är inte Löfvens bästa gren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: