Alice Bah Kuhnke dissar Tensta och Rinkeby!

Demokratiministern och tillika Kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) har lagt ner planerna att flytta myndigheten Diskrimineringsombudsmannen till Tensta/Rinkeby. Nu ska DO leta efter en annan lämpligare (finare?) adress i någon annan förort.

Tidigare integrationsministern i Alliansregeringen, Erik Ullenhag riktar skarp kritik mot beslutet att stoppa DO:s planerade flytt av myndigheten till Tensta/Rinkeby.

”– S och MP sänder med beslutet budskapet att det inte är lämpligt att ha en myndighet i stadsdelar som Rinkeby/Tensta. Tyvärr förstärker regeringen därmed stigmatiseringen av utsatta stadsdelar”, säger Erik Ullenhag, gruppledare för Folkpartiet.

Anledningen som Alice Bah Kuhnke anger är att ”lokalerna inte passar sitt ändamål”. När förslaget om flytt till Tensta/Rinkeby presenterades för myndigheten var argumentet då, mot valet av Tensta/Rinkeby, att det skulle bli svårt att rekrytera välutbildad personal till en myndighet som var lokaliserad i Tensta/Rinkeby och inte som tidigare i Stockholms innerstad.

Myndigheten, som förkortas DO är alltså Diskrimineringsombudsmannen.

Baccus´ blog noterar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: