De rödgröna straffar låg- och medelinkomsttagare vid valseger!

Nu har det kommit fram siffror som visar vilka grupper som använder sig av Hushållsnära tjänster.

  • 22.338 hushåll med en inkomst under 200.000 kr, eller 24,2%.
  • 43.134 hushåll med en inkomst mellan 200 – 400.000 kr, eller 46,4%.
  • 26.993 hushåll där inkomsten översteg 499.000 kr, eller 29,2%.

Det betyder att 70,8% av de som använder hushållsnära tjänster, tillhör den grupp i samhället som SCB kallar låg- och medelinkomsttagare.

Samtidigt som de rödgröna presenterade sitt vallöfte att ta bort hushållsnära tjänster vid en rödgrön valseger kom alltså de här siffrorna. Det som är intressant i sammahanget är att de rödgröna – utan att ens ta reda på sanningen¨- i retoriska ordalag talar om att hushållsnära tjänster endast utnyttjas av högavlönade. I sann socialistisk anda och med den gamle kommunisten Lars Ohlys klasskamp lysande i ögonen. Allt för att få med sig väljarna.  Och så visar det sig att det är precis tvärtom, nästan 3 användare av 4 tillhör den grupp i samhället som SCB kallar låg-och medelinkomsttagare.  

Hur dumma tror Mona Sahlin, den gamle kommunisten Lars Ohly, den glittrande glada Maria Wetterstrand tillsammans med sin något trumpne Peter Eriksson att vi väljare är.  

Baccus´ blog noterar återigen att den rödgröna oppositionen kommer att styras av den gamle kommunisten Lars Ohly. Kommer svenska väljare att acceptera att en regering som säger sig representera rättvisa straffar låg-och medelinkomsttagare med skattehöjningar. Dessutom driva, mestadels kvinnor ut i arbetslöshet eller ännu värre, att försörja sig i en osäker marknad styrd av svarta löner och inga rättigheter. Var finns de rödgrönas solidaritet och rättvisa.

15 svar to “De rödgröna straffar låg- och medelinkomsttagare vid valseger!”

  1. Robert Says:

    Men du Baccus, tror du verkligen att mer än 1 av 4 svenskar har en inkomst på mer än 500 000 per år? Procentuellt sett är ju det här ett avdrag för de som tjänar mest.

    • Fredrik Says:

      @Robert: Måhända att de ine har det. Det står iof hushåll ioch inte personer.

      Men om avdraget tas bort så är det ju inte de med högst inkomst som drabbas utan de med minst. De kommer inte att ha råd att ha kvar hjälpen.

      • baccusblogg Says:

        Sveriges Radio, ekot

      • Mattias Says:

        Nej, i SR:s artikel står det inte hushåll utan personer. En väsentlig skillnad. Att spannet för medelinkomsttagare är så stort som 200 till 499 tkr gör också att statistiken blir svår att dra slutsatser ifrån.

  2. joel Says:

    Intressanta siffror. Vad är det för källa?

  3. adolf Says:

    Var kommer statistiken från? Direktlänka gärna källan.

    Tack i förväg
    mvh

  4. Markus "LAKE" Berglund Says:

    Här är direktlänken:

    http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3479861

  5. Gryningsräd » Blog Archive » Bara rika utnyttjar RUT-avdraget… Says:

    […] inte detta har bemötts av någon – t.ex. regeringen. Menmen, Baccus gör sitt för att hjälpa till. Denna gången har han dock fått lite hjälp från SR. Detta är hur många hushåll som har […]

  6. Nils Says:

    Läs gärna http://storstad.wordpress.com/2010/03/02/att-trixa-med-siffror/!

    50.8 % av svenskarna tjänar under under 200 000 kronor om året. Är hälften av svenskarna låginkomsttagare?

    • observant Says:

      Den skarpögde ser att det står HUSHÅLL med en inkomst under 200000kr…

      Det är rätt komiskt att se den rödgröna röran vrida sig på kroken, när det är så uppenbart att ROT & RUT-_a_v_d_ra_g_e_n är samhällsekonomiskt fördelaktiga. Tips: det är inte så smart att vrida sig när man sitter på kroken, det förbättrar inte ens situation…

  7. Var ligger orättvisan? « Kent Valdemarssons (m) blogg Says:

    […] Pär Johnson och Peter Trixe och Peter Lindén Ytterligare bloggar: Fredrick Federley och Baccus och André Assarsson och Mary X Jensen 59.273755 15.207539 Etiketter Arbete, Hushållsnära […]

  8. ”Sväng nästa vänster” « Frihet är inte gratis. Says:

    […] andra bloggares fortsatta åsikter om RUT: Mårtensson, Baccus blogg, Soilander, Makten och härligheten, […]

  9. Om RUT och röran runt « Viktor Tullgren Says:

    […] redan innan avdraget hade råd med hushållsnära tjänster skulle få råd med det nu. För att försöka stödja denna tes hävdar bland annat Almega (tjänsteföretagens branschorganisation) att bidraget till stora delar […]

Lämna en kommentar